Nieuws:

Bastanieuws: Boek voor dyslectische kinderen AT5 8 oktober

Posted on: oktober 11th, 2012 by Jeroen Beemster

Basta TV AT5

TV Limburg

Posted on: oktober 11th, 2012 by Jeroen Beemster

TV Limburg begint op 22:50…
Klik hier voor de video

Column Noordhollands Dagblad 9 oktober

Posted on: oktober 11th, 2012 by Jeroen Beemster

Teriinspiratie, informatie, mijn alsweer laatste column in het NHD..
De laatste punt.

‘Mag ik uw handtekening?’ roept een jongen.
‘Je weet niet eens wie ik ben!’ roep ik terug.
We zijn verdwaald. In Friesland. In Sneek. Namens de stichting Leef je Taalent mag ik de komende Kinderboekenweek Avonturen van Glas uitdelen. Al meer dan tien uur racen Ellen, van de stichting , en ik op de eerste offici
ële dag van de Kinderboekenweek door het noorden van Nederland. Sneek was onze laatste stop, maar de allerlaatste basisschool op onze lijst lijkt onvindbaar.
‘We vragen het hen even’, wijs ik. Onder het vale licht van een schamele tl hangt een groepje jongeren rond.
‘Boeken rondbrengen’, zeg ik na wat hoge wenkbrauwen. Ik vertel mijn verhaal, ons verhaal, en al gauw, na de opmerking over de handtekening, roept een jongen: ‘Ik dans.’
‘Ik voetbal’, roept een ander.
Eén jongen is stil.
‘En jij?’
Hij haalt zijn schouders op.
‘Jij kunt observeren’, zeg ik.
Hij knikt. ‘Ja, daar ben ik goed in.
‘Niet alle talenten hoeven meteen zichtbaar te zijn’, zeg ik.
De jongen knikt opnieuw. ‘Snoepje?’ biedt hij aan. ‘Ik heb keelpastilles.’
De volgende dag bezoeken we een basisschool in Beverwijk. Wie ben ik om mijn verhaal te vertellen, denk ik nog, voordat ik de klas binnenstap. Maar dan ga ik zitten, en doe ik het weer. Ik vertel en vraag naar hun talent. Daarna stappen we een nieuwe wereld binnen…
Alle leerlingen liggen op de vloer en pakken een sleutel. Ze openen hun deur. Vijf minuten later komen de verhalen. En weer wordt mij duidelijk, ieder kind wil schrijven, ieder mens.
Hallo wereld! Wij zijn hier om ons verhaal te vertellen. En om gelezen te worden. Gelukkig ben ik niet de enige die een handtekening hoeft te zetten. Want iedereen schrijft. U ook. Dus laat het maar een mooi verhaal zijn. Niet met komma’s, maar met uitroeptekens. Tot de laatste punt. En wellicht dat ik u ook op een dag lees. Ik wens u een prachtig avontuur.

Amersfoortse Courant 10 oktober Schrijfster op bezoek bij de Bolster

Posted on: oktober 11th, 2012 by Jeroen Beemster

De Gelderlander 6 oktober Millingse Schrijfster hypnotiseerd oude school

Posted on: oktober 11th, 2012 by Jeroen Beemster

Martinus School Millingen aan de rijn – omroep Gelderland

Posted on: oktober 5th, 2012 by Jeroen Beemster

Omroep Gelderland

TV Gelderland Hallo!?

Posted on: oktober 5th, 2012 by Jeroen Beemster

Lorena veldhuijzen op bezoek bij TV Gelderland

Avonturen van glas op Facebook

Posted on: oktober 3rd, 2012 by Jeroen Beemster

Kinderboekenweek feestelijk van start Hart van Nederland

Posted on: oktober 3rd, 2012 by Jeroen Beemster

Hart van Nederland

Kinderboekenweek feestelijk van start
De 58e editie van de Kinderboekenweek is dinsdagavond feestelijk van start gegaan tijdens het Kinderboekenbal. Verkleed als atlas of wild dier kwamen kinderen aan in Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam. Het bal vormt traditioneel de opening van de Kinderboekenweek, die duurt van woensdag tot en met 14 oktober. Thema is dit jaar namelijk ‘Hallo wereld!’.

Schrijfster Bibi Dumon Tak heeft dit jaar met haar boek Winterdieren de Gouden Griffel gewonnen. Ze won al vijf keer een Zilveren Griffel.

Dit jaar is er extra aandacht voor de moeilijke lezer. Zo verschijnt het Kinderboekenweekgeschenk in een groot lettertype en gaat er deze week een bijzonder boek naar de Nederlandse basisscholen: eentje in een speciaal ontworpen dyslexie lettertype. Basisschool de Klim-Op in Bovenkarspel kreeg dinsdag als eerste het bijzondere boek uitgereikt.

Tijd voor Max Dyslexie en de Kinderboekenweek

Posted on: oktober 2nd, 2012 by Jeroen Beemster

Tijd voor MAX

Hallo Wereld! is het thema van de Kinderboekenweek die dinsdag 2 oktober 2012 van start gaat. Het Kinderboekenweekgeschenk verschijnt dit jaar in een groot lettertype, speciaal voor kinderen die dyslectisch zijn. Er is zelfs een boek geschreven speciaal voor kinderen met dyslexie, Avonturen van Glas. Het wordt uitgebracht in het lettertype Dyslexie.

Te gast is schrijfster van het boek Avonturen van glas, Lorena Veldhuijzen en Christian Boer, ontwerper van het lettertype Dyslexie.

Kijk voor meer informatie over het boek Avonturen van Glas (ISBN 9789090268255, uitgeverij Cirrus) met in de hoofdrol Kasper Glas, het lettertype Dyslexie en de Kinderboekenweek 2012 op de websites.

Prijsvraag van Tijd voor MAX