Nieuws:

Kinderboekenweek feestelijk van start Hart van Nederland

Posted on: oktober 3rd, 2012 by Jeroen Beemster

Hart van Nederland

Kinderboekenweek feestelijk van start
De 58e editie van de Kinderboekenweek is dinsdagavond feestelijk van start gegaan tijdens het Kinderboekenbal. Verkleed als atlas of wild dier kwamen kinderen aan in Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam. Het bal vormt traditioneel de opening van de Kinderboekenweek, die duurt van woensdag tot en met 14 oktober. Thema is dit jaar namelijk ‘Hallo wereld!’.

Schrijfster Bibi Dumon Tak heeft dit jaar met haar boek Winterdieren de Gouden Griffel gewonnen. Ze won al vijf keer een Zilveren Griffel.

Dit jaar is er extra aandacht voor de moeilijke lezer. Zo verschijnt het Kinderboekenweekgeschenk in een groot lettertype en gaat er deze week een bijzonder boek naar de Nederlandse basisscholen: eentje in een speciaal ontworpen dyslexie lettertype. Basisschool de Klim-Op in Bovenkarspel kreeg dinsdag als eerste het bijzondere boek uitgereikt.

Comments are closed.