Nieuws:

Archive for september, 2012

Big in Japan…

Posted on: september 30th, 2012 by Jeroen Beemster

Avonturen van Glas, big in Japan… Vandaag in het Japanse mannenmagazine Pen een artikel over Avonturen van Glas en het lettertype….
 Big in Japan

De rit op de tijger. Column NHD

Posted on: september 25th, 2012 by Jeroen Beemster

De rit op de tijger.
Afgelopen woensdag mocht ik signeren in een boekenwinkel in Huizen. Ellen, de medewerkster van het filiaal was al twee maanden ermee in de weer en had alles groot aangepakt. Vanaf één uur stroomden ze binnen, kinderen, ouders, leerkrachten. Een moeder die het boek niet kende, hoorde mijn verhaal aan. Een schrijfster in spé vroeg advies. Stuk voor stuk sloten ze het gesprek af met twee woorden. ‘Succes hè?!’
Succes. We wensen het elkaar toe. We wensen het onszelf. Maar eenmaal op reis richting de grote S, kan het ons ineens zwaar vallen..
Eerder die week was ik op het Happinez-festival in het plaatsje Groenekan. Daar vertelde Inez van Oord, over het grootste, gelijknamige magazine van Nederland. Het oprichten en leiden van Happinez was voor haar geen lange, zaligmakende rit op de rug van de tijger.
“Een idee is soms zo vluchtig”, spreekt ze het publiek toe. “Maar als het een idee is dat meerdere keren terugkomt, is het jouw idee. En dan kun je het aan. Elke uitdaging.”
Elke uitdaging… Nog een week. Dan is het Kinderboekenweek. Mijn zoon is ziek, juist nu. En waar blijft dat belangrijke mailbestand? Hoe krijg ik alles af voor de grote aftrap op 2 oktober?
De tijger heeft me al eerder hardhandig van zijn rug geworpen, Een gecrashte computer, een illustrator die er tien dagen voor druk de brui aan gaf, papier dat niet verkrijgbaar bleek. Juist als ik dacht veilig in het zadel te zitten, lag ik het volgend ogenblik languit op de grond.
Het diepst van de nacht zit vlak voor het vallen van de ochtend, heb ik de afgelopen maanden geleerd. En eenmaal aanwezig in je eigen droom, schep jij de werkelijkheid.
Als de signeersessie er op zit, snelt Ellen naar me toe. Ze geeft me een grote mand vol cadeautjes. Er zit ook een heel klein kaartje bij. Lieve Lorena, luidt de tekst. Als je wordt wie je bent, krijg je wat je werkelijk wilt.
Succes. Het brengt je uitdagingen die je passen en gouden bergen die je zelf mag beklimmen.
Samen.
Met jouw tijger.
Succes..!

Lorena Veldhuijzen uit Bovenkarspel is gastcolumniste en schrijfster van het onlangs verschenen jeugdboek Avonturen van Glas. Een bijzondere uitgave met twee lettertypes, waaronder het lettertype Dyslexie. Tijdens de Kinderboekenweek (3/10 t/m 14/10) rijdt zij door heel Nederland om haar jeugdboek in Dyslexie, gratis op scholen te verspreiden. Met dit project wil zij de wereld van verbeelding voor iedereen toegankelijk maken. Daarnaast hoopt zij kinderen te stimuleren hun eigen talent in het leven aan te gaan.

Juffen en Meester blij bij Plukker Schagen

Posted on: september 19th, 2012 by Jeroen Beemster

Schagen FM

SCHAGEN – De opkomst was grandioos dinsdagavond in Boekhandel Plukker in Schagen. Hier werd de ‘Avond voor juf en meester’ georganiseerd.

De boekhandel had vele auteurs, uitgeverijen en natuurlijk onderwijzers uitgenodigd voor deze bijzondere avond.

Ruim honderd mensen waren van de partij en spraken uitvoerig met schrijvers. Een van hen was Lorena Veldhuijzen. Zij schreef onlangs het boek ‘Avonturen van Glas’. Dit boek is uitgegeven in twee verschillende soorten lettertypes. Speciaal voor kinderen met dyslexie.

Met kippenvel op haar armen hoorde zij van onderwijzers en ouders wat het boek voor sommige kinderen heeft betekend.

Ook bij de tafel van uitgeverij Lemniscaat was het een drukte van belang. Hier waren Ingrid en Dieter Schubert te gast. Zij maken al meer dan dertig jaar samen prentenboeken.

Niet alleen in Nederland zijn er vele fans van de Schuberts, zoals ze soms liefdevol genoemd worden, de miniheks op discoschoenen en de norse zeerover met watervrees vonden hun weg naar kinderkamers overal ter wereld. De prentenboeken bereiken vooral grote oplagen in onder meer Duitsland, Frankrijk, Scandinavië, Amerika, Japan en China.En dinsdag bleek dat ze ook in Schagen veel fans hebben.

Posted on: september 12th, 2012 by Jeroen Beemster No Comments

Woensdag 19 september is de schrijfster Lorena Veldhuijzen aanwezig in de Bruna van Huizen voor een meet& greet (14.00-16.00 uur)!

Segneersessie Westfriese Bibliotheken

Signeersessie Bruna Huizen

Posted on: september 9th, 2012 by Jeroen Beemster No Comments

Woensdagmiddag 19 september is de schrijfster Lorena Veldhuijzen van 14:00 t/m 16:00 uur aanwezig voor een meet & greet in de Bruna boekenwinkel van Huizen! Adres: Kerkstraat 36.

www.bruna.nl

Het verhaal van Siebe 10 Jaar

Posted on: september 9th, 2012 by Jeroen Beemster No Comments

Dit bericht ontving ik enige tijd geleden van Siebe. Na zo’n mooie brief kon een ontmoeting niet uitblijven. Siebe was blij met de krabbel in zijn boek, en ik was (minstens zo) blij met zijn verhaal. Ter inspiratie, zijn brief en de foto. En Siebe, de volgende keer zal ik niet meer struikelen 🙂

Ik ben Siebe en ik ben 10 jaar. Ik ben dyslectisch.
We hebben in groep 3 al ontdekt dat ik dyslectisch
ben.

Op school gebruik ik ook een computer met een speciaal programma om beter te lezen.
Zodat wat ik lees ook goed is.

Mijn moeder las in de krant het dyslexie-lettertype. En las toen ook over het nieuwe boek Avonturen van Glas in het dyslexie-lettertype.

Ik was meteen enthousiast, eindelijk een boek wat ik makkelijk zou kunnen lezen.
De volgende dag hebben we het besteld via internet. Het duurde wat langer voordat ik het boek bezorgd kreeg. Er waren nog veel meer mensen die het boek hadden besteld.
Het duurde 3 dagen….elke dag ging ik weer kijken of het al bezorgd was.
Ik kon het gewoon niet afwachten.
En toen eindelijk JAAAAAAHHHH het boek was binnen gekomen.

Ik ben meteen begonnen met lezen…en het leest ECHT VEEL MAKKELIJKER…..
Ik ben er heel erg blij mee, het is echt een gaaf boek.
Ik ben nog niet zo ver met lezen, maar ben al wel heel blij met zo’n mooi boek.

Ik heb het boek ook mee naar school genomen om te laten zien in de klas.
De kinderen in mijn klas waren erg blij voor mij
En ook in groep 8 zit een jongen die het boek ook heeft.

Ik zou willen dat er nog veel meer boeken waren in dit lettertype.
Ook voor jongere kinderen.

groetjes Siebe

Zie het volledige verhaal op facebook